maandag 5 maart 2012

Wintersport Mellau


Ook dit jaar zijn we weer op wintersport geweest. We zijn Freek, Hetty en Alexander. In Mellau waren we samen met een groep van ongeveer 25 man. Allen uit Twente, de meesten uit Wierden. Zaterdagmorgen om 5 uur vertrokken. Om 11.45 uur in Mellau, kop koffie bij de gast vrouw, zooi naar boven en om 13.00 uur op de skies. Zaterdag ook lekker wezen skien, zondag een dagje les. Zondagavond funkenfest op de parkeerplaats. Een gigantische berg hout met een heks er bovenop werd in de brand gestoken.



 Natuurlijk was er een hapje en een drankje. Worst met gluhwein.
Ging er wel in na zo'n inspannende dag. Hierna nog even naar de familie Spit, kopje koffie drinken.







Er lag natuurlijk ook sneeuw, heel veel sneeuw.
Op de berg lag een kleine 3 meter. In het dal iets minder.


Uiteraard zijn we veel wezen skien. Voor Hetty niet altijd even gemakkelijk om ons in beeld te krijgen, Maar een enkele keer is het toch gelukt. 






En het was me toch mooi warm weer. 

Hier liggen Trudy en Silke, de dochter van Jos en Trudy, en Jos te zonnebaden.
                    

Om een klein beetje een idee te krijgen van de hoeveelheid sneeuw langs de weg, deze foto. De stokken voor de sneeuw zijn 2,5 meter lang.




Op deze foto is mooi te zien hoe lang de stoeltjes liften en dus ook de pistes zijn. Deze lift heeft 185 stoeltjes.

Op vrijdag avond, de laatste avond, gaan we altijd met allen samen uit eten. We waren dit keer met 25 personen. De schaal op de foto was een gerecht voor 2 personen. Een weeshuis zou er meerdere dagen van kunnen eten. Het was niet alleen veel, maar ook heel lekker en gezellig.





Als wij waren skien zat Hetty bij het restaurant of ze ging wandelen met een van de anderen. Hier enkele foto's genomen bij de Gipfelbahn op bijna 1900 mtr, hoogte.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten